شرکت کمپ

Warning: Use of undefined constant has_post_thumbnail - assumed 'has_post_thumbnail' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/campkru1/domains/campkrupp.com/public_html/wp-content/themes/camp/archive.php on line 28

شرکت کمپ بزرگترین هلدینگ در زمینه صنعت آب و فاضلاب است که در زمینه مشاوره،طراحی،توسعه و تولید تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب فعال میباشد


برچسب ها: ,

گروهها : مقالات تخصصی

سپتیک تانک

Warning: Use of undefined constant has_post_thumbnail - assumed 'has_post_thumbnail' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/campkru1/domains/campkrupp.com/public_html/wp-content/themes/camp/archive.php on line 28

سپتیک تانک از عمده روشهای تصفیه و گاها اولین مرحله در تصفیه خانه های بزرگ بخصوص صنعتی میباشد.یکی از مهمترین دلایل استفاده از مخزن سپتیک تانک در تصفیه خانه های بزرگ ، ایجاد ماند و حالت سکون به فاضلاب است.
سپتیک تانک با ایجاد فضایی کارا در ابتدای خط مراحل تصفیه فاضلاب در تصفیه خانه علاوه بر ایجاد سکون و تبدیل جریان تند به جریان آرام میتواند با نگهداری مواد فاضلابی نقش بسزایی در تسریع تصفیه فاضلاب داشته باشد.
سپتیک تانک شرکت کمپ در انواع مختلف در اول فرایند تصفیه فاضلاب با ایجاد یک فرآیند بی هوازی فرآیند تجزیه فاضلاب را شروع نموده و سپس در ادامه با یک فرآیند هوازی فاضلاب را تصفیه مینماید با این تفاوت که حضور سپتیک تانک در اول مسیر روند فرآیند در قسمت هوازی را تسریع می بخشد.


برچسب ها: , , , , , , , ,

گروهها : مقالات تخصصی

فن آوری تولید بیوگاز از فاضلاب

Warning: Use of undefined constant has_post_thumbnail - assumed 'has_post_thumbnail' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/campkru1/domains/campkrupp.com/public_html/wp-content/themes/camp/archive.php on line 28

فن آوری تولید بیوگاز از فاضلاب

مقدمه استحصال بیوگاز می تواند از فرایندهای بی هوازی فاضلاب نیز انجام گیرد که علاوه بر تولید انرژی می تواند در کنترل بو نیز موثر باشد. یکی از روشهایی که در آن می توان گاز زیادی به دست آورد تصفیه فاضلاب به روش UASB می باشد. از این روش برای تصفیه فاضلابهای صنعتی با بار آلی زیاد استفاده می گردد که دارای راندمان بالایی در حذف می باشد. به همین دلیل در این روش متان، هیدروژن سولفوره و دی اکسید کربن زیادی تولید می گردد که در صورت عدم جمع آوری و دفع صحیح باعث تولید بو و ایجاد انفجار می گردد.

جمع آوری گاز و کاربرد آن جمع آوری گازهای تولیدی سیستم بی هوازی که خارج از راکتور انجام می گیرد باید از دقت خاصی برخوردار باشد و همان دقتی که در دستکاری گازهای طبیعی مراعات می گردد ، در این سیستمها نیز مورد توجه باشد . سیستم جمع آوری گاز راکتور باید بتواند حداکثر گاز تولیدی را نیز پاسخگو باشد . متأسفانه در اکثر مواقع مخازن ذخیره را برای تولید گاز و نگهداری آن برای زمانهای ۴ تا ۵ دقیقه می سازند و چون تولید گاز در زمان حداکثر خود نیاز به ذخیره بیشتری دارد باید برای ذخیره آن از مخازن دیگری سود جست . فشار گاز تولیدی در سیستم حداکثر ۱۰ تا ۲۰ اینچ ستون آب است و اگر در محلی ذخیره شود فشار آن به مرور زیاد شده و ممکن است با متصاعد شدن از مخزن ذخیره علاوه بر ایجاد بو در مواردی باعث انفجار و آتش سوزی نیز بشود . اگر گازهای خروجی از راکتور مجدداً به آن بازگردند ، فضای بالای راکتور روی سطح فاضلاب را که راه تماس راکتور با اتمسفر است را پر می نماید . این عمل علاوه بر ایجاد بو ، مانع متصاعد شدن متان های تولیدی خواهد گردید . باقیماندن و تجمع بیش از حد متنان در محل بالایی راکتور ممکن است در مواردی ایجاد انفجار نماید و حتی ممکن است غلظت هیــدروژن سولفــوره در اطراف راکتور به حــدی برسد که باعث بروز خطر بهره برداران گردد .

همچنین ممکن است گازهای تولیدی به جوبکهای خروج فاضلاب راه یافته و بهره برداران را بعلت محتوای هیدروژن سولفوره در معرض خطر قرار داده و بعضاً باعث انفجار شود . ممکن است مقادیری گاز در حین عبور از لوله ها و ورود به مخازن شستشو در فضای اطراف پخش شوند . باید مسائل و خطرات ناشی از اینگونه پخش گاز در سایت تصفیه خانه به نحوی قابل پیش بینی و پیشگیری باشد . گاز تولیدی در راکتور علاوه بر متان محتوی گاز کربنیک و هیدروژن سولفوره است بعلاوه محتوی رطوبت نیز خواهد بود . با تمام پیش بینی ها برای حذف رطوبت متأسفانه رطوبت باقیمانده در مواردی با ایجاد قطرات آب در شعله سوز و وسایل اندازه گیری مشکلاتی به وجود خواهد آورد . برای جلوگیری از این مسئله هم باید پیش بینی های لازم بعمل آید .

هیدروژن سولفوره موجود در بیوگاز خاصیت خوردگی شدیدی داشته و در حضور رطوبت به اسید سولفوریک که خورنده تر از خود اوست تبدیل خواهد شد و اگر توأم با گازهای سیستم بی هوازی سوزانیده شود به SO2 تبدیل شده که در هوای اطراف راکتور پخش و در صورت بارندگی به صورت باران اسیدی نازل و باعث خوردگی تمام چیزهای درتماس با آن خواهد گردید . میزان تحمل پذیری انسان در برابر هیدروژن سولفوره ۱۰ میلیگرم در لیتر است ، بعلاوه هیدروژن سولفوره در محیط اطراف بخش خود بوهای بدی شبیه تخم مرغ گندیده به وجود خواهد آورد .

سه راه برای حذف هیدروژن سولفوره از بیوگاز قابل پیش بینی است . عمومی ترین آن به کاربردن یک برج محتوی سود است که برای به حداکثر رساندن حذف آن بهتر است سود رقیق نیز در حال گردش در برج باشد تا تماس هیدروژن سولفوره با آن بیشتر برقرار گردد . سود می تواند در مواردی که گاز کربنیک بالاست نسبت به حذف آن نیز اقدام نماید . معمولاً هیدروژن سولفوره در این عمل به سولفوره های محلول تبدیل و از محیط بیوگاز دور می گردد . گرچه احداث اینگونه تأسیسات خیلی کم خرج است ولی نگهداری از آن می تواند پرهزینه باشد زیرا نیاز دارد گاهگاهی رسوبات تشکیل شده در آن را خارج نمود . برای حذف هیدروژن سولفوره لازم است PH محیط حدود ۱۰ باشد و در PH های زیر ۵/۹ قدرت حذف کاهش یافته و در PHبیشتر از ۵/۱۰ تشکیل رسوب و گرفتگی لوله ها اتفاق خواهد افتاد . معمولاً راندمان حذف هیدروژن سولفوره بین ۸۰ تا ۹۰ درصد متغیر است .

راه دوم حذف هیدروژن سولفوره از بیوگاز استفاده از صافی ذغال فعال است . عیب بزرگ این روش اشباع شدن ذغال ها و نیاز به آماده سازی مجدد آنهاست که بسیار پرخرج و پردردسر است و تهیه خود صافی ذغالی نیز گران خواهد بود . بالاخره با استفاده از املاح آهن می توانیم گاز هیدروژن سولفوره را از محتویات بیوگاز حذف کنیم . در این عمل گاز هیدروژن سولفوره به صورت گوگرد خالص از محیط حذف شده و به عنوان محصول فرعی مورد استفاده قرار خواهد گرفت . هزینه احداث این سیستم حذف هیدروژن سولفوره خیلی گران است و گاهی یک تا دو دلار در حذف آن از هر فوت مکعب حجم بیوگاز هزینه لازم دارد .

کنترل بو در تصفیه بی هوازی
یکی از پردردسرترین مشکل بهره برداری از سیستم های بی هوازی حذف بو مخصوصاً بوهای ناشی از هیدروژن سولفوره است . این بوها در غلظتی معادل ۵/۰ قسمت در میلیون قابل تشخیص و اعتراض است . بعد از زمان کوتاهی که در تماس با هیدروژن سولفوره باشیم و سیستم بویائی ما با استنشاق دچار خستگی گردد به علت عدم درک بوهای غلیظ هیدروژن سولفوره ممکن است انسان در معرض تماس با گاز و بروز خطر قرار گیرد ، از این رو بهتر است وجود گاز از طریق دستگاههای اندازه گیری تعیین گردد تا سیستم بویائی انسان .

برحسب غلظت هیدروژن سولفوره هر نوع نشتی از بیوگاز احتمالاً با پیدایش بو توأم است . محتویات خروجی راکتور هم بدون شک دارای مقادیر کمی هیدروژن سولفوره خواهد بود که در هنگام جریان فاضلاب خروجی در جوبک ها رها خواهد شد . ممکن است محل های تخلیه فاضلاب خروجی مخصوصاً نقاط رها شدن گازهای هیدروژن سولفوره را به امکاناتی چون صافی ذعالی یا سایر وسائل جذب گاز هیدروژن سولفوره وصل نمود تا از پخش آن در فضای اطراف ممانعت به عمل آید .

ممکن است برای جذب گاز هیدروژن سولفوره از صافیهای محتوی مواد آلی (Compost-Filter) که در آن گازهای ورودی با میکروارگانیسم ها وارد فعل و انفعالاتی شده و با جذب مواد بودار هوای بدون محتوی بو را به بیرون هدایت می کند ، استفاده نمود . مواد پرکننده این صافیها را هرازگاه باید خالی و پر نمود . نحوه قرار گرفتن کمپوست در صافی باید طوری باشد که فضای لازم بین آنها برای عبور گاز تأمین گردد . توصیه شده به محتویات صافی کمی آهک برای زیادتر شدن کلسیم و بالاتر رفتن PH محیط برای حذف بهتر ناخالصیها اضافه نمایند . گاهی مقداری لجن فعال به محتویات این صافیها اضافه می کنند . اگر محتویات گازهای بالای راکتور در ۹۵ درجه فارنهایت بکار رود محتوی مقدار کافی رطوبت خواهد بود . در غیر اینصورت لازم است با پاشش مقادیری آب رطوبت لازم را در محیط صافی تولید نمود . لازم است گاهگاهی محتویات صافی را به هم زد تا از چسبیدن آنها بهم جلوگیری شود.

گروهها : مقالات تخصصی

تعیین مقدار کلراید در آب آشامیدنی

Warning: Use of undefined constant has_post_thumbnail - assumed 'has_post_thumbnail' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/campkru1/domains/campkrupp.com/public_html/wp-content/themes/camp/archive.php on line 28

تعیین مقدار کلراید در آب آشامیدنی:

معمولا نمک های محلول در آب به صورت کاتیون ها و آنیون ها هستند،کاتیون ها مثل کلسیم ،منیزیم ،منگنز و … و آنیون ها مثل بی کربنات، کربنات و هیدروکسیدو… است . مزه ی شور آن ناشی از غلظت یون کلراید می باشد.این شوری بستگی به ترکیبات شیمیایی آب دارد.اگر کاتیون سدیم با غلظت کلر ۲۵۰ میلی گرم در لیتر مزه ی شور احساس  می شود. اما اگر کلسیم و منیزیم باشد تا غلظت ۱۰۰۰ میلی گرم در لیتر یون کلر هم ممکن است مزه ی شوری آشکار نشود.

هدف از نمک زدائی آب جداسازی تمام نمک های محلول در آب و تهیه آب خالص می باشد.بیشتر روش های شیرین کردن آب شور مانند تقطیر ،اسموز معکوس،الکترولیز و … می تواند برای نمک زدائی کامل نیز مورد استفاده قرار گیرد.

برای تعیین غلظت یون کلراید در آب از روش آرژانتومتری استفاده می کنیم که در این روش از اندازه گیری نیترات نقره استفاده می کنیم و بر اساس مقدار نیترات نقره به مقدار کلراید در آب پی می بریم. و از محلول کرومات پتاسیم برای نشان دادن آخر واکنش استفاده می کنیم. روش دیگری که برای سنجش کلراید در آب وجود دارد روش پتانسیل سنجی است. روش سومی که برای سنجش میزان یون کلراید در آب استفاده می شود روش تیتریمتری با نیترات جیوه است. که هر سه روش به تفضیل در زیر بیان شده اند.

سنجش کلراید به روش موهر:

محلول های مورد نیاز:

محلول نیترات نقره ۱/۰ مولار

محلول کرومات پتاسیم بعنوان معرف

محلول سازی:

محلول نیترات نقره ۱/۰ مولار :

۲۰۰ سی سی نیترات نقره را به حجم ۲ لیتر می رسانیم و برای تعیین فاکتور آن از محلول NaCl ( 5 سی سی نمک کلرید سدیم را به حجم ۱۰۰ می رسانیم) استفاده می کنیم.

محلول کرومات پتاسیم:

۵۰گرم دی کرومات پتاسیم را در یک لیتر آب مقطر حل می کنیم قبل از به حجم رساندن کمی نیترات نقره  ۰۱/۰ نرمال به آن اضافه می کنیم تا رسوب قرمز رنگ ظاهر شود.سپس این محلول را به مدت ۲۴ ساعت به حال خود گذاشته سپس آن را صاف کرده به حجم ۱۰۰۰ میلی لیتر می رسانیم.

 

شرح آزمایش:

بورت را از محلول نیترات نقره۱/۰ مولار پر کنید. با پیپت، مقدار ۲۵ میلی لیتر از نمونه را برداشته و در یک ارلن ۲۵۰ میلی لیتری بریزید.

حدود ۲ تا ۳ قطره از شناساگر کرومات پتاسیم را به نمونه اضافه کنید و تکان دهید سپس با محلول نیترات نقره تیتر کنید.  در ابتدا بخاطر وجود یون کلر در نمونه رسوب سفید کلرید نقره تشکیل می شود. به محض اینکه یونهای کلر تمام شد کاتیونهای نقره اضافی با شناساگر کرومات واکنش داده و رسوب نخودی رنگ حاصل می گردد که ناشی از تشکیل کمپلکس کرومات نقره است و رنگ محلول از رنگ زرد به رنگ زرد تیره(نخودی رنگ) در می آید. نقطه ی پایانی واکنش با این تغییر رنگ همراه است.

تعیین کلرید در آب به روش پتانسیل سنجی:

این روش یک روش نسبتا ارزان و دقیق برای اندازه گیری کلرید در آب است.در این روش از یک پیل الکتروشیمیایی برای اندازه گیری غلظت کلراید در آب استفاده می شود.

 

دستگاه های لازم برای این روش:

  1. ۱٫ الکترود مرجع که بتواند در طول عمل تیتراسیون پتانسیل ثابتی را ایجاد کند.
  2. ۲٫ الکترود شناساگر که نسبت به غلظت یکی از ترکیبات در واکنش حساس باشد.
  3. ۳٫ وسیله ای مثل PH متر که ولتاژ الکترود شناساگر را نسبت به الکترود مرجع اندازه گیری نماید.
  4. ۴٫ وسیله ای برای همزدن سیستم.

 

آماده سازی دستگاه ها:

 

آماده سازی الکترود نقره:

برای تمیز کردن  الکترود نقره آن را به مدت چند دقیقه در اسید نیتریک غلیظ قرار می دهیم.الکترود نقره را در کف بشر قرار می دهیم یک سر آن را به صوت یک سیم پیچ تخت حلقه زده، اسید(۶ مولار) را روی ان می ریزیم ،بعد از چند دقیقه الکترود را خارج کرده و با آب مقطر آن را می شوییم.

بعد از تمیز کردن الکترود یک سر الکترود را با یک گیره به یک سیم سربی وصل می کنیم و سر دیگر الکترود را داخل یک بشر ۱۵۰ سی سی که واجد الکترود مرجع مس است قرار می دهیم.سیم متصل به الکترود نقره را به پایانه ی مثبت یک ولت متر وصل می کنیم.

 

آماده سازی الکترود مرجع مس:

 

برای ساخت یک الکترود مرجع مس ، ابتدا یک لوله  شیشه ای به قطر داخلی ۸ میلی متر و طول ۶ اینچ تهیه می کنیم.یک نخ کتان را طوری در یکی از سرهای شیشه قرار می دهیم که نصف طول آن در داخل لوله قرار بگیرد.

 

در انتهای لوله یک در پوش لاستیکی به ابعاد ۱۴ – ۲۰  قرار می دهیم. یک قطعه از سیم مسی به عنوان الکترود به طول لوله ی شیشه ای تهیه می کنیم. و آن را به وسیله  براده ی فولاد تمیز می کنیم تا کاملا براق شود.و سپس آن را می شوییم.به کمک گیره یک طرف سیم سربی را به یک سیم مسی وصل می کنیم و طرف دیگر آن را داخل لوله  شیشه ای سرباز قرار می دهیم.

 

روش آزمایش :

 

بورتی را از محلول نیترات نقره ی ۰۰۴/۰ مولار پر می کنیم.با استفاده از مزور ۵۰ سی سی از نمونه را بر داشته داخل بشر می ریزیم.

 

دستگاه ولت متر را روشن می کنیم و دامنه آن را بین ۰ تا ۲ تنظیم می کنیم.ولتاژ را ثابت می کنیم.حال از ماده ی تیترانت به نمونه اضافه می کنیم و مخلوط را هم میزنیم.تیتراسیون را تا زمانی ادامه می دهیم که به ازای افزودن ماده ی تیترانت فقط حدود ۲ تا ۳ میلی ولت در ولتاژ تغییر داشته باشیم.

 

منحنی داده ها را در مقابل مقدار نیترات نقره رسم می کنیم. در این منحنی نقطه ی هم ارزی به وسیله ی تعیین نقطه ی عطف منحنی مشخص می شود. حجم نیترات نقره را در این نقطه می خوانیم و غلظت هم ارز با این حجم از نیترات نقره را به دست می آوریم.سپس غلظت یون های کلر در نمونه را می توان با اطلاع از استوکیومتری نقره با یون کلر محاسبه کرد.

 

روش تیتریمتری نیترات جیوه:

 

این روش تعیین غلظت یون کلراید به وسیله ی تیتراسیون نمونه اسیدی با نیترات جیوه در حضور یک شاهد است.دامنه PH باید بین ۳/۲ تا ۸/۲ باشد.

 

محلول های مورد نیاز:

 

نیترات جیوه

 

ماده شیمیای شاخص – اسیدی کننده

 

استاندارد کلرید سدیم برای ساخت شاهد

 

محلول سازی:

نیترات جیوه:

 

میزان ۵/۲ گرم نیترات جیوه را در ۱۰۰ میلی لیتر آب مقطر حاوی ۲۵/۰ سی سی اسید نیتریک غلیظ حل می کنیم و به حجم ۱۰۰۰ میلی لیتر می رسانیم.

این ماده ی شیمیایی را در داخل خشک کن و در تاریکی نگهداری می کنیم.

ماده شیمیای شاخص – اسیدی کننده :

۲۵/۰ گرم دی فنیل کربازون ،۴ میلی لیتر اسید نیتریک غلیظ،۰۳/۰ گرم سیانول زایلین را در ۱۰۰ سی سی آب مقطر یا اتانول ۹۵%  و یا ایزوپروپانول حل کرده در بطری تیره در یخچال نگهداری می کنیم.

استاندارد کلرید سدیم:

۸۲۴۱/۰ گرم از کلرید سدیم را که در دمای ۱۴۰ درجه سانتی گراد خشک شده در آب مقطر حل کرده به حجم ۱ لیتر می رسانیم.

روش آزمایش:

نمونه را داخل یک ارلن می ریزیم ماده شیمیای اسیدی کننده – شاخص را به آن اضافه می کنیم تا PH حدود ۸/۲ تا ۳/۲ شود.نمونه را با نیترات جیوه تیتر می کنیم. نقطه پایانی تشکیل رنگ ارغوانی است.

 

تجزیه و تحلیل:

 

در روش موهر تشکیل یک رسوب ثانوی با رنگ مشخص اساس تعیین نقطه ی پایانی در روش موهر است.این روش در مقیاس وسیعی برای تیتراسیون یون کلراید،برمید با محلول استاندارد نیترات نقره اعمال شده است.یون کرومات نقش شناساگر را دارد و نقطه ی پایانی با ظهور رسوب قرمز آجری کرومات نقره مشخص می شود.

 

کمترین مقدار نقره کروماتی را که باید تشکیل شود تا چشم قادر به رؤیت آن باشد نمی توان با محاسبه به دست آورد.در واقع کسب چنین اطلاعاتی فقط از طریق تجربی میسر است.برای تصحیح خطای تیتراسیون حاصل باید در هنگام آزمایش، حجم مصرف شده توسط یک شناساگر شاهد را نیز تعیین کنیم.این شاهد نقش یک رنگ استاندارد مناسب برای تیتراسیون را به ما می دهد.

 

در روش پتانسیل سنجی تعیین غلظت یون کلراید آسان است اما به تعداد بیشتری از وسایل آزمایشگاهی نیاز است. که در همه ی آزمایشگاه ها وجود ندارد. و آماده سازی وسایل کمی مشکل است و در اکثر آزمایشگاهها  متصدیان ترجیح می دهند از روش تجربی تیتراسیون استفاده کنند.البته شایان ذکر است که روش تیتراسیون جزء روش های قدیمی و تقریبا منسوخ شده است.

 

از آنجایی که جیوه یک ماده خطرناک و سمی است روش سوم نسبت به دو روش قبلی کمتر پیشنهاد می شود.


برچسب ها: , , , , , , , , , , , , , ,

گروهها : مقالات تخصصی

آیین نامه ی بهداشت محیط

Warning: Use of undefined constant has_post_thumbnail - assumed 'has_post_thumbnail' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/campkru1/domains/campkrupp.com/public_html/wp-content/themes/camp/archive.php on line 28

آیین نامه ی بهداشت محیط

ماده ی ۱ :

الف.

بهداشت محیط: بهداشت عبارت است از کنترل عواملی از محیط زندگی که به گونه ای روی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان تأثیر می گذارند.

ب.

آب آشامیدنی: آب آشامیدنی، آب گوارایی است که عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آن در حد استانداردهای مصوب باشد و مصرف آن عارضه سوئی در کوتاه مدت یا درازمدت در انسان ایجاد نکند.

پ.

آلودگی آب آشامیدنی: آلودگی آب آشامیدنی عبارت است از تغییر خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آب به گونه ای که آن را برای مصرف انسان زیان آور سازد.

ت.

کنترل بهداشتی: منظور از کنترل بهداشتی، بازدید و بررسی وضعیت بهداشتی مراکز مشمول این آیین نامه به منظور اعمال ضوابط بهداشت محیطی می باشد.

ث.

مراکز کاربرد پرتوهای یونساز در پزشکی: مراکز کاربرد پرتوهای یونساز در پزشکی، مراکزی هستند که با استفاده از پرتوهای یونساز، زیرنظر مسؤولین متخصص مربوط، به تشخیص یا درمان بیماریها پرداخته و شامل مراکز رادیولوژی، رادیوتراپی و رادیوایزوتوپ می باشد.

ج.

اماکن عمومی: اماکن عمومی عبارت است از اماکن متبرکه و زیارتگاهها، زائرسراها، هتلها، متلها، مسافرخانه ها، پانسیونها، آسایشگاههای سالمندان، آرایشگاهها، حمامها، حمامهای سونا، استخرهای شنا، سینماها، پارکها، مراکز تفریحهای سالم، باشگاههای ورزشی، ترمینالها، وسایل حمل و نقل عمومی و مسافرتی، توالتهای عمومی، گورستانها و مانند این موارد.

چ.

مراکز تهیه، توزیع، نگهداری و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی: مراکز تهیه، توزیع، ‌نگهداری و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی عبارت است از کلیه کارخانه ها، کارگاهها، سردخانه ها، اماکن و مغازه هایی که به گونه ای نسبت به تهیه، توزیع، نگهداری و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی اقدام می نمایند.

ح.

مراکز بهداشتی- درمانی: مراکز بهداشتی- درمانی عبارت است از بیمارستانها، زایشگاهها، درمانگاهها، مطبها، آزمایشگاههای تشخیص طبی، بخشهای تزریقات و پانسمان، آسایشگاههای معلولین، طب هسته ای، فیزیوتراپیها، رادیولوژیستها و مانند اینها

خ.

مراکز آموزشی و تربیتی: مراکز آموزشی و تربیتی عبارت است از مدارس، آموزشگاههای تحصیلی، حوزه های علمیه، دانشکده ها، هنرستانها، خوابگاههای مراکز آموزشی، پرورشگاهها، مراکز تربیتی شبانه روزی، ندامتگاهها و مهدهای کودک.

 

ماده ی ۲ :

هر اقدامی که تهدیدی برای بهداشت عمومی شناخته شود. ممنوع می باشند. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است پس از تشخیص هر مورد از مواردی که در حیطه وظایف وزارت می باشد، راساً اقدام قانونی معمول و در سایر موارد موضوع را به مراجع ذی ربط جهت انجام اقدامهای قانونی، فوری اعلام نماید. متخلفان از مقررات بهداشت عمومی تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

 

ماده ی ۳ :

آلوده کردن آب آشامیدنی عمومی ممنوع است و با متخلفان مطابق مقررات رفتار خواهد شد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور حفظ سلامت و بهداشت مردم مکلف است کیفیت آب آشامیدنی عمومی از نقطه آبگیری تا مصرف را از نظر بهداشتی تحت نظارت مستمر قرار دهد.

 

تبصره ی ۱ :

وظایف و اختیارهای سازمان حفاظت محیط زیست در پیشگیری و جلوگیری از آلودگی منابع آب، موضوع ماده(۴۶) قانون توزیع عادلانه آب و آیین نامه های اجرایی آن همچنان قابل اجراست.

تبصره ی ۲ :

سازمانها و مؤسسه های دولتی و خصوصی تأمین کننده آب آشامیدنی عمومی موظف به رعایت همه ضوابط و معیارهای بهداشتی اعلام شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده، باید همه اطلاعات لازم برای بررسی مورد یا موارد و تسهیلات بازدید از تأسیسات را در اختیار وزارت قرار دهند.

تبصره ی ۳ :

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور کنترل آب آشامیدنی عمومی در مراحل مختلف توزیع؛ آزمایشگاههای مراکز بهداشت استان و شهرستان و مراکز بهداشتی- درمانی را برای ارائه خدمات در این زمینه تجهیز می نماید

ماده ی ۴ :

به منظور جلوگیری از روند رو به رشد آلودگی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی- اعم از چاهها، رودخانه ها، قناتها، چشمه ها و آب مصرفی شهر و روستا- کمیته ای با نام کمیته حفاظت از منابع آب آشامیدنی زیر نظر استاندار با عضویت مدیران و رؤسای اداره کل بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان آب منطقه ای استان، جهادسازندگی استان، ‌برنامه و بودجه استان و شرکت آب و فاضلاب استان تشکیل می شود تا موارد زیر را بررسی و اقدام نماید:

۱-

اتخاذ تصمیم راجع به خارج نمودن بعضی از منابع تأمین آب آشامیدنی از سرویس که براساس گزارش اداره کل بهداشت محیط، آلوده شده اند- اعم از چاهها، چشمه ها و قناتها

۲-

اتخاذ تدابیر لازم جهت حفاظت از منابع آب آشامیدنی موجود براساس دستورالعملهایی که توسط دستگاههای ذی ربط پیشنهاد می شود و به تصویب کمیته می رسد

۳-

اتخاذ تدابیر لازم به منظور حفظ حریم مناطقی که در آینده برای تأمین آب شهرها از طریق دستگاههای ذی ربط پیشنهاد می شود.

۴-

اتخاذ تصمیم در رابطه با بحرانهای ناشی از آلودگی منابع آب و چکونگی مقابله با آنها.

تبصره:

در ابتدا، اداره کل بهداشت محیط موظف است نواقصی را که موجب آلودگی منابع آب می گردد به دستگاه ذی ربط اعلام کند تا راساً نسبت به رفع آن اقدام نماید. درصورتی که امکانات دستگاهها برای رفع نواقص کفایت ننماید، مراتب در کمیته یاد شده مطرح خواهد شد.

 

ماده ی ۵ :

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور حفظ بهداشت عمومی مکلف است بررسیهای لازم را در مورد تأثیرهای هوای استنشاقی و سایر مواد مؤثر بر انسان معمول دارد و نسبت به ارائه توصیه های ضروری به مراجع ذی ربط اقدام نماید.

 

ماده ی ۶ :

مراکز کاربرد پرتوهای یونساز در پزشکی موظف به همکاری و ارائه آمار و اطلاعات و فراهم نمودن تسهیلات به منظور بررسی دزیمتری و بهسازی جهت انجام وظیفه کارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشند. با متخلفان برابر مقررات قانونی مربوط (قانون تعزیرات)‌ رفتار خواهد شد.

 

ماده ی ۷:

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است مراکز بهداشتی- درمانی، آموزشی و تربیتی، اماکن عمومی و مراکز تهیه، توزیع، نگهداری و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی را از نظر ضوابط و مقررات بهداشت محیطی کنترل و با متخلفان از دستورالعملها و توصیه های بهداشتی وزارت، برابر مقررات قانونی مربوط (قانون تعزیرات) رفتار نماید.

 

ماده ی ۸ :

مراجع صادرکننده پروانه کسب مراکز تهیه، توزیع، نگهداری و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی و اماکن عمومی موظفند ضمن رعایت ضوابط مربوط به خود، مقررات و توصیه های اعلام شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را نیز در این زمینه رعایت نموده و قبل از صدور «پروانة کسب» نظریه بهداشتی از این وزارتخانه کسب نمایند.

 

ماده ی ۹ :

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی علاوه بر وظیفه قانونی مبارزه با ناقلان بیماریها، عهده دار نظارت بر امر مبارزه با بندپایان، جوندگان و حیوانهای ناقل بیماریها نیز می باشد. مراجع ذی ربط، ملزم به رعایت دستورالعملهای بهداشت محیطی این وزارتخانه در این موارد هستند.

 

ماده ی ۱۰ :

به منظور پیشگیری از شیوع بیماریهای منتقل شده به وسیله بندپایان و حیوانهای ناقل بیماری، همچنین جلوگیری از آلودگی محیط به سموم و مواد شیمیایی، درصورت امکان روشهای مبارزه از طریق بهسازی محیط ارجح بوده و دستگاههای اجرایی ذی ربط موظف به بهسازی کانونهای جلب و تکثیر بندپایان و حیوانهای ناقل برابر توصیه ها و دستورالعملهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشند.

تبصره:

شهرداریها مکلفند در تنظیم روشهای جمع آوری، حمل و دفع زباله شهر و سایر خدمات شهری، دستورالعملها و توصیه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر مراجع ذی ربط را رعایت نمایند.

ماده ی ۱۱ :

صدور مجوز ورود و ترخیص و کنترل بهداشتی هر نوع دام و فرآورده های خام دامی با توجه به نص مواد (۲،۳،۴،۷،۸) قانون سازمان دامپزشکی کشور- مصوب ۱۳۵۰- که موخر بر قانون مواد خوردنی و بهداشتی است علی الاطلاق و در تمام مراحل اعم از تولید، توزیع و عرضه از لحاظ پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و دام برعهده سازمان دامپزشکی می باشد.

طبیعی است چنانچه عرضه فرآورده های خام دامی موجب بیماریهای مختص انسان شود، همچنین مواردی که در فرآورده های خام دامی تغییراتی داده شود که مواد حاصل شده، فرآورده خام دامی تلقی نگردد، مسوولیت کنترل بهداشتی برعهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که مطابق قانون مواد خوردنی و بهداشتی- مصوب ۱۳۴۶- و اصلاحات آن انجام خواهد شد.

ماده ی ۱۲ :

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از طریق شبکه های بهداشتی، درمانی و خانه های بهداشت، در روستاها ضمن آموزش گسترده با بسیج مردم و جلب همکاری بین بخشی در زمینه مسایل بهداشت محیطی از قبیل جمع آوری، حمل و دفع بهداشتی زباله، دفع بهداشتی مدفوع و کود حیوانی، بهسازی معابر و جداسازی محل نگهداری دام و پرندگان از محل سکونت، نظارت و پیگیری لازم را معمول داشته، همچنین در جهت بهسازی منابع و کنترل کیفی آب آشامیدنی، جمع‌ آوری و دفع بهداشتی فاضلابها، کنترل اماکن عمومی و مراکز تهیه، توزیع، نگهداری و فروش مواد غذایی اقدام نماید

توصیه هایی در مورد خرید مواد غذایی

مواد غذایی خود را از فروشگاههای معتبر و دارای پروانه کسب تهیه نمائید

در زمان خرید به تاریخ تولید و تاریخ انقضای ماده غذایی توجه نمائید

مواد غذایی باید دارای پروانه تولید و پروانه بهره برداری از وزارت بهداشت باشد

مواد غذایی باید دارای علامت استاندارد باشد

به شرایط نگهداری مواد غذایی به خصوص مواد لبنی توجه نمائید

به ترکیبات موجود در مواد غذایی توجه نمائید

مشخصات شرکت سازنده مواد غذایی بر روی بسته بندی آن درج شده باشد

حتی المقدور شیر و لبنیات را به صورت پاستوریزه تهیه و استفاده نمائید

مواد غذایی وارداتی (خارجی) باید دارای مجوز ورود از وزارت بهداشت و برچسب فارسی باشد

در موقع خرید مواد غذایی به شرایط بهداشتی مغازه و فروشنده به خصوص کارت بهداشتی وی توجه نمائید


برچسب ها: , , , , , , , , , ,

گروهها : مقالات تخصصی

سپتیک تانک

Warning: Use of undefined constant has_post_thumbnail - assumed 'has_post_thumbnail' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/campkru1/domains/campkrupp.com/public_html/wp-content/themes/camp/archive.php on line 28
نصب سپتیک تانک

گالری تصاویر سپتیک تانک


برچسب ها: , , , , , ,

گروهها : مقالات تخصصی

تصفیه آب برجهاي خنك كننده

Warning: Use of undefined constant has_post_thumbnail - assumed 'has_post_thumbnail' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/campkru1/domains/campkrupp.com/public_html/wp-content/themes/camp/archive.php on line 28
تصيفه آب برجهاي خنك كننده

تصفیه آب برجهاي  خنك كننده ( قسمت اول )

چرا آب ماده اي منحصر بفرد است

اكثر فرآيند هاي توليدي صنعتي جهت بهره برداري صحيح وافزايش بازده نيازمند سيستم برجهاي خنك كننده هستند.پالايشگاه ها, كارخانجات فولاد, صنايع پتروشيمي,كار خا نجات توليدي شيميايي ونيروگاه هاي توليدبرق,جهت پيشبرد اهداف خود درزمينه توليد, نياز مند و وابسته به سيستم برجهاي خنك كننده اند. سيستم برجهاي خنك كننده دما و فشار را براساس انتقال گرما از سيال گرم به آب سرد , كنترل مي نمايدكه در واقع كاهش دما انجام مي گيردودرعين حال ، با عث افزايش دماي آب سرد مي گردد.بنابراين پيش از استفاده مجدد آب بايد آنرا خنك كرد يا اينكه با آب جبراني تازه , آنرا را جايگزين نمود.

سه روش اساسي درطراحي سيستم برجهاي خنك كننده وجود دارد. طراحي يك سيستم خنك كننده ،تاثير و راندمان آن براي استفاده در يك واحد ، بستگي به نوع فرآيندخنك كردن , خواص و مشخصات آب و ملا حظات زيست محيطي دارد.

* چرا نياز به سيستم  برجهاي خنك كننده يك امر ضروري است

بسياري از سيستمهاي سرمايشي و گرمايشي , فرآيند هاي  صنعتي وتوليدي كمكي بطور موثر و با بازدهي بالا كار نمي كنند مگر آنكه دما و فشاردر محدوده خاص تثبيت شود.

* فرآيند برجهاي خنك كننده بر مبناي چيست
انتقال حرارت از يك ماده به ماده ديگراساس فرآيند خنك كردن است . ماده اي كه حرارت را از دست مي دهد, بعنوان ماده خنك شونده و ماده اي كه گرما را دريافت مي كند بعنوان ماده سرد كننده در نظر گرفته مي شود.كل سيستم برجهاي خنك كننده براساس پس دادن و گرفتن حرارت آب با استفاده ازمقادير زياد آب جهت سرد كردن, هستند

*چرا جهت سرد كردن از آب استفاده مي شود

چند عا مل موثردر منحصر بفرد بودن آب بعنوان يك ماده سرد كننده مناسب ,وجود دارد :

۱٫            فراواني , سهولت دسترسي و ارزاني

۲٫            سهولت در انتقال و جا بجايي

۳٫            انتقال بخش زيادي از گرما در واحد حجم

۴٫            عدم انبساط و انقباض قابل ملا حظه در محدوده دمايي نرمال

۵٫            تجزيه نا پذير بودن

* منابع آب سرد چه هستند

آب تازه – اين آب منشا اوليه آب جبراني به سيستم برجهاي خنك كننده است. آب تازه مي تواند از آبهاي سطحي ( رودخانه ها- چشمه ها و آبگير ها) يا از آبهاي زيرزميني ( آب چا هاي كم عمق يا عميق ) تا مين گردد. عمو ما , استفاده از آبهاي زير زميني به جهت يكسان بودن از نظر  تركيب وكا هش مواد معلق نسبت به آبهاي جاري بيشتر مرسوم بودهكه بطور مستقيم تحت تاثير بارش باران, فرسايش و ساير شرايط زيست محيطي قرار دارد.

آب شور و پساب – با توجه به ملا حظات زيست محيطي , هزينه و سهولت در دسترس بودن آب , تعدادي از كارخانجات در حال حاضر از تصفيه پسابهاي كارخانه و آب شور بعنوان منا بع آبي در سيستم برجهاي خنك كننده استفاده مي نمايد. توجه دقيق به طرح و تصفيه آب سيستم برجهاي خنك كننده با استفاده از اين منابع آبي, براي عملكرد مطمئن و طولاني مدت بسيار حياتي است.

*خواص شيميايي مهم آب برجهاي خنك كننده كدامند

عموما, مهمترين خواص عبارتند از :

قابليت هدايت الكتريكي- ميزان قابليت آب در هدايت الكتريسيته است.آب موجود در برجهاي خنك كننده حاوي مقادير زيادي از مواد معدني و گاز هاي محلول مي باشد.قابليت هدايت الكتريكي با واحد ميكرو موس سنجيده مي شودو مي توانداز يك مقدار جزيي براي آب مقطر تا بيش از۱۰,۰۰۰ براي آب شور است.

PH – نشانه نسبت خاصيت اسيدي و بازي آب است.مقياس PH از ۰ تا ۱۴ بوده كه عدد ۰ نشانه خاصيت اسيدي زياد و عدد۱۴ نشانه خاصيت بازي زياد است.

قلياييت- در آب برجهاي خنك كننده دو نوع قلياييت نقش اساسي را ايفا مي نمايند كه شامل قلياييت كربناتي(CO3) و قلياييت بي كربناتي(HCO3) است.

سختي- بعلت وجود مواد معدني كلسيم و منيزيم در آب است.سختي در آب طبيعي متنوع بوده و از يك مقدار در ميليون(PPM) تا بيش از ۸۰۰ PPM است

*چرا اين خواص در سيستم برجها ي خنك كننده مهم مي باشد

تمام خواص شيميايي اصلي آب,مستقيما برچهار مشكل اساسي سيستم برجهاي خنك كننده موثرهستندكه عبارتند از:خوردگي , تشكيل رسوب,تجمع لجن و آلودگي ميكروبيو لوژي.همچنين اين خواص جهت كنترل مسائل ومشكلات برنا مه هاي تصفيه آب تا ثير گذار هستند.

قا بليت هدايت الكتريكي- راهكارهاي تصفيه آب برجهاي خنك كننده درمحدوده دامنه خاصي ازقا بليت هدايت الكتريكي پيروي مي كند. ميزان اين دامنه به طراحي سيستم بر جهاي خنك كننده خاص , بستگي دارد.

PH- كنترل PH در اكثر برنامه هاي سيستم برجهاي خنك كننده يك امر حياتي است. عموما, هنگاميكه PH زير محدوده دامنه پيشنهادي باشد , زمان جهت پديده خوردگي افزايش مي يابد و هنگاميكه PH بالاتر از دامنه هاي پيشنهادي است , زمان براي تشكيل رسوب افزايش مي يابد. همچنين تاثيرگذاري بسياري از بيو سيد ها(biocides) به PH بستگي دارد; لذا در PH هاي بالا و پايين ممكن است كه به رشد ونمو ساختارهاي ميكرو بيولوژيكي كمك كند.

قلياييت- قلياييت و PH مكمل يكديگرهستند , زيرا  افزايش PH نشانه افزايش قلياييت بوده و بر عكس.همچنين با PH و قلياييت هاي پايين تر از دامنه پيشنهادي , زمان جهت انجام خوردگي را افزايش مي دهد وقلياييت هاي بالاتر از دامنه پيشنهادي , مدت زمان تشكيل رسوب را افزايش مي دهد. زمانيكه مشكلات خوردگي و رسوب با قي است , تجمع لجن نيز يك مشكل خواهد بود.

سختي- مقادير سختي معمولا به ميزان تمايل تشكيل رسوب در آب موجود برجهاي خنك كننده بستگي دارد. خط مشي هاي مدون شده استفاده از مواد شيميايي جهت جلو گيري از تشكيل رسوب تنها هنگامي نتيجه بخش خواهد بود كه ميزان سختي آب در محدوده دامنه تعيين شده كنترل شود.بعضي از راهكارهاي كنترل خوردگي نياز به يك ميزان سختي معين دارند تا به عنوان يك مما نعت كننده خوردگي بشكل صحيح عمل نمايد. بنا براين اطمينان از عدم كاهش سختي در اين گونه خط مشي ها بسيار مهم است.

*انواع معمول سيستم برجهاي خنك كننده آب كدامند

هر چنددر سيستم بر جهاي خنك كننده آب وجه تمايز وجود دارد اما معمولا سه نوع طرح بنيادي و اساسي وجود دارندكه عبارتند از :

۱٫            سيستم هاي سير كوله باز

۲٫            سيستم هاي يكبار گذر

۳٫            سيستم هاي سير كوله بسته

*تفا وت اين سه سيستم درچيست

۱٫ سيستم سيركوله باز- اين سيستم در حجم وسيعي از طراحي سيستم برجهاي خنك كننده در صنايع مورد استفاده قرار مي گيرد كه شامل پمپ, مبدل حرارتي و برج خنك كننده است .پمپ عمل پمپاژ  و سير كوله آب را از طريق مبدل حرارتي انجام مي دهدكه با عث جذب گرما و انتقال آن به برج خنك كننده مي شود و در آنجا گرماي آب توسط عمل تبخيربه محيط پس داده مي شود. بواسطه عمل تبخير, اب در سيستم سيركو له باز از نظر شيميايي دستخوش تغيير مي گردد.

۲٫سيستم يكبار گذر-  در اين سيستم آب خنك كننده تنها يكبار از داخل مبدلهاي حرارتي مي گذرند. بواسطه استفاده از حجم زياد آب جهت خنك كردن , دماي آب خروجي از سيستم به آرامي افزايش مي يابدو عملا مواد معدني موجود در آب برج خنك كننده هنگام عبور از مبدل حرارتي دستخوش تغيير نمي شوند.

۳٫سيستم سيركوله بسته- در اين سيستمها آب خنك كننده بطور پيوسته وبه دفعات در سيستم مورد استفاده قرار مي گيرد. ابتدا آب گرما رااز سيال فرآيند جذب و سپس در يك مبدل حرارتي گرما را آزاد مي كند.در اين سيستمها از برج خنك كننده استفاده نمي شود.

* مقا يسه اين سه سيستم با هم :

۱٫ سيستم سيركوله باز

مشكلات معمول موجود:خوردگي – تجمع لجن (FOULING)- تشكيل رسوب سخت (SCALE) فساد چوب – آلودگي ميكروبيولوژيكي

مثال: استخرهاي با سيكل پاشش- برجهاي خنك كننده- كندانسورهاي بخار

تغييرات متوسط دما:۱۰-۳۰˚f

حجم آب مصرفي :محدود

۲٫سيستم يكبار گذر

مشكلات معمول موجود:خوردگي- تجمع لجن(FOULING)- تشكيل رسوب سخت (SCALE)- آلودگي ميكروبيولوژيكي

مثال:سيستمهاي آب آشا ميدني – فرآيند آب- خدمات عمومي

تغييرات متوسط دما:f˚۵-۱۰

حجم آب مصرفي: بسيار زياد

۳٫سيستم سيركوله بسته

مشكلات معمول موجود:خوردگي- تجمع لجن

مثال:در ژاكتهاي(بدنه دو لايه) موتورهاي ديزل- رادياتورهاي ماشين- سيستمهاي خنك كننده آب(چيلر)

تغييرات متوسط دما:۱۰-۱۵˚f

حجم آب مصرفي:قابل صرف نظر

 

 


برچسب ها: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

گروهها : مقالات تخصصی

(septic tank ) سپتیک تانک

Warning: Use of undefined constant has_post_thumbnail - assumed 'has_post_thumbnail' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/campkru1/domains/campkrupp.com/public_html/wp-content/themes/camp/archive.php on line 28
نصب سپتیک تانک

سپتیک تانک (septic tank )

 

به طور کلی تصفیه فاضلاب در انباره های تعفن به طور ناقص انجام می گیردو آنهم برای جمعیتی محدود. این تصفیه ناقص تنها موجب می شود که دفع فاضلاب به زمین آسانتر انجام گرفته و دفع آن به منابع طبیعی در روی زمین زیان کمتری را به محیط زیست وارد سازد ولی در هر صورت دارای معایب یک تصفیه ناقص می باشد. سپتیک تانک از نظر کار خود نیز دارای این عیب است که قسمتی از مواد ته نشین شده در کف انبار به علت تعفن و تولید گازها همراه این گاز به سطح فاضلاب در انباره آمده و موجب اختلال در کار سپتیک تانک می شود. همچنین ممکن است این مواد همراه فاضلاب بیرون آید.

 

از جمله مشکلاتی که در جمع آوری فاضلاب خام در سطح روستاها وجود دارد عدم جریان کافی فاضلاب در لوله ها می باشد. این مسأله باعث می شود سرعت کافی در لوله ها بوجود نیامده و به علت کم بودن سرعت، مواد معلق در لوله رسوب و سیستم از کار بیفتد. پیرو همین نقطه ضعف سیستم های جمع آوری فاضلاب متداول بوده که تصمیم به جمع آوری فاضلاب ته نشین شده از مخازن سپتیک گردید. پساب خروجی از مخزن که مواد معلق خود را در مخزن از دست داده است قادر خواهد بود با سرعت و شیب کمتری بدون مشکل در فاضلابروها جریان یابد.

 قابل توجه است که فاضلابروی ساختمان که عمل جمع آوری فاضلاب تولیدی و انتقال آن را تا مخزن سپتیک عهده دار است بر اساس فاضلابروهای متداول طراحی می شوند بنابراین لازم است که به مسأله حداقل سرعت و شیب در این فاضلابروها دقت شود. در صورتی که بتوان به حل این مسأله فائق شد و از طرفی بتوان موقعیت مخزن را طوری انتخاب نمود که چند خانه را با هم سرویس دهد می توان فاضلاب چند خانه را جمع آوری و به مخزن سپتیک انتقال داد.

در مناطق روستایی مطرح است می توان استفاده از مخزن سپتیک را نام برد. مخزن سپتیک برای مناطقی که جنس زمین غیر قابل نفوذ باشد و نتوان از چاههای جاذب سود جست و برای منازل و مؤسساتی که در نواحی روستایی و یا دور از دسترس شبکه های جمع آوری فاضلاب قرار دارند، می تواند یک روش قابل قبول تصفیه فاضلاب باشد.
مخزن سپتیک در واقع یک مخزن ته نشینی کوچک می باشد که به دلیل زمان ماند طولانی، فاضلاب در آن تحت اثر باکتریهای غیر هوازی به حالت معلق در می آید. سرپوشیده نمودن آن به منظور جلوگیری از مزاحمت بوی نامطبوع می باشد.نظر به اهمیتی که مخزن سپتیک در کاهش آلودگی و مواد آلی فاضلاب دارد، اغلب به عنوان یک راه حل موقت دفع فاضلاب بکار می رود. در این روش کلیه فاضلاب منزل بوسیله فاضلاب رو ساختمان وارد مخزن می گردد. فعل و انفعالاتی که در مخزن سپتیک صورت می گیرد عبارتست از پالایش ابتدایی فاضلاب که همان ته نشینی است، حتماً موادی که در مخزن ته نشین و یا رونشین می شوند مراحلی از تصفیه را می گذرانند که درباره آن نیز مختصری گفتگو خواهد شد.

مخزن به نحوی طرح می شود که فاضلاب ورودی به آن تقریباً‌بین یک تا سه روز باقی می ماند در مدت مذکور مواد معلق بالنصبه سنگین فاضلاب به صورت لجن در کف مخزن ته نشین شده و بیشتر مواد معلق سبک و از جمله روغن و چربی به تدریج به شکل کف غلیظی در سطح مایع شناور می گردد. وقتی که مقدار فاضلاب وارد مخزن می شود به اندازه هم حجم آن پساب از لوله خروجی دفع می شود. لجن ته نشین شده در کف مخزن در اثر فعالیت باکتریهای غیر هوازی تجزیه گردیده ایجاد گاز می نماید. نتیجه فعل و انفعالات مزبور، کاهش قابل ملاحظه حجم لجن می باشد و به همین دلیل معمولاً تخلیه لجن مخزن هر ۲ تا ۴ سال یکبار بر حسب زمان ماند اولیه ضرورت می یابد. در پساب مخزنی که صحیح طرح و اجرا شده است مواد معلق و تیرگی کمی وجود خواهد داشت معذالک هنوز کاملاً‌ صاف نیست و بوی مخصوص فاضلاب می دهد. بعلاوه پساب مزبور احتمالاً از نظر بهداشت به علت در برداشتن باکتریهای بیماری زا، کیست و تخم کرمهایی که کاملاً‌ از بین نرفته اند مخاطره انگیز می باشد.

همزمان و متناوب با تجزیه لجن در مخزن گاز تولید می شود که به صورت حبابهای ریز به سوی سطح مایع صعود می نماید. گازهای مزبور در حین برخورد به فاضلاب وارده مولکولهای آن را با موجودات ریز که عامل اصلی عملیات تجزیه اند جذب می کنند. ذرات مزبور در سطح مایع تجمع یافته و به تدریج آن را سنگین و ضخیم می کند تا آنجه که کف مذکور در اثر افزایش وزن اندکی ریز سطح مایع قرار می گیرد. گسترش لایه های شناور گاهی به میزانی است که سطح زیرین آن حتی تا درون فاضلابروی اصلی نیز ادامه می یابد. پیدایش این وضع معمولاً همزمان با افزایش لجن در کف مخزن است و نتیجتاً گذرگاه فاضلاب در داخل مخزن آنقدر کوچک می شود که فرصت کافی برای ته نشین شدن مواد معلق فاضلاب تازه تخلیه شده باقی نمی ماند و در نتیجه در پساب مخزن مقدار قابل توجهی مواد شناور مشاهده خواهد شد. اشکال مزبور را می توان با تخلیه و تنظیف منظم مخزن مرتفع کرد.

از طرف دیگر صعود حبابهای گاز در درون مایع مخزن تا حدودی سیر طبیعی ته نشینی مواد جامد را مختل می کند. راه حل این مشکل ساختمان یک مخزن دو انباره است. به این ترتیب که مواد معلق سبک که از انباره اول خارج می شوند با شرایط مساعدتری در محیط آرام انباره دوم ته نشین می شوند. این کار به خصوص در مواقعی که حجم لجن ته نشین شده زیاد و تجزیه بی هوازی سریعاً در حال گسترش است، بسیار موثر می باشد. لجن انباره دوم معمولاً‌ یکنواخت تر و کف متشکله در آن کمتر از انباره اول است. مواد معلق، پساب چنین دستگاهی نیز کمتر از دستگاه یک مخزنه است.

سپتیک تانک ساده ترین نوع تصفیه خانه تک واحدی است که تصفیه مکانیکی ( ته نشینی) و تصفیه زیستی با کمک باکتریهای بیهوازی همزمان در آن انجام می گیرد.

جهت حذف چربی ها و مواد معلق پساب مکانهایی نظیر رستورانها، هتل ها، کارخانه جات و …. که دارای آشپزخانه بزرگی هستند استفاده می گردد .

سپتیک تانک (۲)

سپتیک تانک ساده ترین نوع تصفیه خانه تک واحدی است که تصفیه مکانیکی ( ته نشینی) و تصفیه زیستی با کمک باکتریهای بیهوازی همزمان در آن انجام می گیرد.

سپتیک تانک تشکیل شده از استوانه سر پوشیده شده ای که معمولاً با بتن آرمه و در ابعاد مختلف ساخته می شوند . فاضلاب پس از ورود به انباره به دلیل کاهش سرعت جریان آن قسمتی از مواد معلق خود را به صورت ته نشینی از دست می دهد و از سوی دیگر انباره بیرون می رود

و مواد ته نشین شده به صورت لجن در کف انبار جمع می شوند . این لجن حاوی ارگانیسم های زنده مفیدی می باشند. این ارگانیسم ها از فاضلاب ورودی به عنوان غذا فاضلاب را تصفیه می کند و به این دلیل حجم لجن در این سیستم تقریباً ثابت بوده و تا چند سالی نیاز به تصفیه لجن ندارد.

محاسن سپتیک تانک :

-  سرعت اجرا

-  مناسب برای زمین های دژ و یا زمین هایی که قدرت جذب بسیار کمی دارند و یا مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی در آن بالا باشد

-  به دلیل استقرار در زمین مکانی را اشغال نمی نماید

-  هزینه بسیار مناسب

-  بدلیل عدم استفاده از وسایل الکترومکانیکال نیازی به تعمیر و هزینه نگهداری و اپراتور ندارد.

گریس تراپ ( Grease  trap )

جهت حذف چربی ها و مواد معلق پساب مکانهایی نظیر رستورانها، هتل ها، کارخانه جات و …. که دارای آشپزخانه بزرگی هستند استفاده می گردد .
این سازه پیش ساخته بتونی از دو مخزن تشکیل شده و قبل از سپتیک قرار می گیرد فاضلاب وارد مخزن اول شده با آرامشی که به دست می آورد یک سری از ذرات که دارای جرم حجمی بیشتری از آب هستند . ته نشین شده و چربی و روغنهایی که دارای جرم حجمی کمتری از آب هستند بر روی آن قرار می گیرند که این چربیها معمولا باید ۱۵-۱۰ روز یکبار تخلیه گردد خروجی مخزن دارای سیفونی است که حتی المقدور مانع خروج چربیها و ذرخت می گردد و در مخزن بعدی این عمل تکرار شده است و بدین ترتیب عمل حذف چربی و مواد معلق از فاضلاب صورت می پذیرد .

سپتیک تانک (۳)

سپتیک تانک حوض ته نشینی ساده ایست که در آن فاضلاب با سرعتی کم و بطور مداوم در جریان است لذا مواد معلق ته نشین شده بصورت لجن در کف انباره با کمک باکتری های بی هوازی هضم میشود، و در نتیجه تبدیل به مواد آبکی و گازی شکل می گردد و از حوض خارج می شود لذا از مقدار لجنی که باید تخلیه شود کاسته می شودبطوریکه تخلیه لجن حداکثر یک بار درسال و در نهایت ۵ سال یکبار نیاز به خالی کردن پیدا می کند.  نکته مهمی که باید حتماٌ رعایت شود این است که در تمام مدت مقدار فاضلابی که از سپتیک خارج می شود برابر با مقدار فاضلابی باشد که وارد سپتیک تانک می شود.

مکان یابی سپتیک تانک

دور از مسیر نهرها و آبگیرها باشد، در سطحی هموار ساخته شود، سپتیک تانک در جهت مخالف وزش بادهای غالب ساخته شود

چند نکته:

- طول انباره مستطیل شکل را ۲ تا ۴ برابر پهنای آن انتخاب می کنند.

- عمق موثر برای انباره باید ۱٫۲ متر باشد، عمق موثر عبارتست از فاصله آزاد فاضلاب تا کف تانک.

- فاصله سطح فاضلاب تا سقف انباره حداقل باید ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر باشد.

برای زلال سازی بهتر فاضلاب معمولاٌ سپتیک تانکها را دو یا سه مخزنه می سازندکه حجم قسمت اول را دو برابر  حجم قسمتهای بعدی طراحی می کنند.  که این امر به منظور جلوگیری از نوسانات

سطحی فاضلاب و طولانی تر کردن تخلیه لجن صورت می گیرد.

- ضریب تبدیل آب مصرفی به فاضلاب معمولاٌ برابر ۸۰ درصد در نظر گرفته می شود.

- میزان تولید فاضلاب با توجه به سرانه مصرف آب و ضریب تبدیل آن به فاضلاب برای زمان ماند ۱۲ تا ۱۵ ساعت (به دلیل عدم حضور پرسنل عملیاتی در طول روز) طراحی می گردد.

طرز ساخت فضای داخل سپتیک تانک

       جریان فاضلاب بین مخازن توسط لوله های با قطر ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر برقرار می گردد، ممکن است این امر بوسیله سوراخهایی که در دیواره جداکننده به فاصله ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر از سطح آزاد فاضلاب تعبیه می شند انجام گیرد تا مواد شناور از انباره فاضلاب سرریز نشود. فاصله مرکز تا مرکز لوله ها  و یا سوراخها  ۳۰ سانتی متر در نظر می گیرند.

بمنظور خروج گازهای ایجاد شده از تجزیه فاضلاب در فضای سپتیک، از لوله ای به قطر ۱۰ سانتی متر استفاده می شود. برای جلوگیری از ایجاد مزاحمت توسط بو ارتفاع لوله تهویه را حداقل ۱٫۵ متر بالاتر از ارتفاع بالاترین ساختمان در نظر می گیرند. همچنین برای جلوگیری از ورود و یا افتادن جانوران و پرندگان به لوله تهویه دو کار صورت می گیرد: یا در انتهای آن توری نصب می کنند و یا با نصب زانوی ۹۰ درجه امتداد دهانه خروجی لوله تهویه را به طرف زمین بر می گردانند.

برای بازدید، تمیز کاری و تعمیر کردن تانک، تعبیه دریچه آدم رو  ضروری است.

بمنظور جلوگیری از حرکت اغتشاشی فاضلاب ورودی که ممکن است موجب خروج کف ناشی از عمل تجزیه فاضلاب گردد از مانع استفاده می کنند. این مانع ممکن است با نصب سه راهی و تغییر جهت دادن لوله ورودی داخل تانک از حالت افقی به عمودی عملی گردد. معمولاٌ انتهای لوله ورودی را حدود ۳۰ سانتی متر و انتهای لوله خروجی فاضلاب را ۴۵ سانتی متر پایین تر از سطح آزاد فاضلاب نصب می کنند.

در حال حاضر حداکثر جمعیتی که می توان فاضلاب حاصل از فعالیت انها را با سپتیک تانک تصفیه نمود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر توصیه شده است.

 با نصب دیواره در داخل فضای سپتیک تانک حجم آن را به دو قسمت تقسیم می کنند، بطوریکه حجم فضای مربوط به ورود فاضلاب دو برابر حجم فضای قسمت خروجی باشد.

محاسبات سپتیک تانک

        برای محاسبه حجم سپتیک تانک اطلاع از مقدار فاضلاب جمع آوری شده در شبانه روز در ساختمان ضروری است.

حجم سپتیک تانک بر حسب مقدار فاضلاب تخلیه شده در آن متفاوت و بشرح زیر است:

۱٫  اگر حجم فاضلاب جمع آوری شده در شبانه روز تا ۲ متر مکعب باشد، حجم تانک ۳ متر مکعب منظور می شود.

۲٫اگر حجم فاضلاب ۲ تا ۶ متر مکعب باشد، حجم تانک ۱٫۵ برابر حجم فاضلاب محاسبه می گردد.

۳٫اگر حجم فاضلاب ۶ تا ۶۰متر مکعب باشد حداقل حجم تانک مطابق رابطه زیر بدست می آید:

V=4500+0.78Q

مقدار فاضلاب جمع آوری شده در شبانه روز Q=

حداقل حجم سپتیک تانک V=

حوضچه چربی گیر

در ساختمانهای مجهز به آشپزخانه بزرگ و در موسساتی که مقدار فاضلاب آشپزخانه زیاد باشد، حوضچه چربی گیر ضروری است. حجم حوضچه چربی گیر ۵ لیتر برای هر نفر کافی است و حداقل حجم قابل قبول نیز ۱۲۰ لیتر می باشد.

بهره برداری از سپتیک تانک

زمان تخلیه سپتیک تانک بطور معمول و در شرایطی که ظرفیت تانک خوب محاسبه شود و از ریختن مواد غیر از فاضلاب جلوگیری شود، حدود یک سال مناسب خواهد بود.

از ریختن مواد ضد عفونی کننده به داخل سپتیک تانک به علت از بین بردن باکتری ها خودداری شود.

تمام لجن نباید از تانک تخلیه گردد زیرا مقداری لجن برای شروع مجدد فعالیتهای میکروب لازم می باشد

دفع فاضلاب تصفیه شده خروجی از سپتیک تانک

پساب خروجی سپتیک تانک را بر حسب نفوذ پذیری زمین به دو طریق دفع می کنند:

۱٫  در زمین های با نفوذ پذیری زیاد، ترانشه ای به عمق ۴۵ سانتی متر حفر کرده و پساب سپتیک تانک را در آن تخلیه می کنند.

در زمین های با نفوذپذیری کم، فاضلاب خروجی از سپتیک تانک را به داخل چاه جذبی هدایت می کنند.

۱٫ در صورتیکه زمین از نفوذپذیری کمی برخوردار باشد بیاد با ایجاد ترانشه هایی پر از شن و ماسه دانه بندی شده سطح تماس فاضلاب با زمین را افزایش داد.

ظرفیت نفوذپذیری زمین

ظرفیت نفوذپذیری زمین برای فاضلاب کمتر از آب است، زیرا مواد اضافی موجود در فاضلاب موجب بوجود آمدن مواد ژله ای می شود.

بنابر تعریف، مدت زمانی که لازم است سطح آب در داخل چاله ای به ابعاد ۳۰ در ۳۰ سانتی متر و عمق ۴۵ سانتی متر،  به اندازه ۲٫۵ سانتی متر پایین رود، ظرفیت نفوذ پذیری زمین گفته می شود.

نکته: قبل از انجام آزمایش زمین محل آزمایش را باید خیس کرد و آزمایش را انجام داد.

سطح زمین لازم برای جذب فاضلاب تصفیه شده بصورت زیر محاسبه می شود:

با داشتن زمان جذب در صورتیکه از لوله سوراخدار و ترانشه جهت دفع فاضلاب استفاده می شود، می توان از رایطه زیر استفاده نمود.

 Q =۱.۳/Ta + ۷.۵

  Q : دبی فاضلاب یا بار سطحی فاضلاب وارد بر سطح جذب کننده بر حسب m3/m2.d از سطح کف ترانشه

Ta : زمان جذب بر حسب دقیقه

با اطلاع از مقدار کل فاضلاب و مساحت لازم برای جذب آن می توان با استفاده از جدول زیر طول ترانشه ها را حساب کرد:

برای تداوم عمل تصفیه و تسریع والکنشهای بیولوژیکی توسط باکتری های هوازی عمق ترانشه را خیلی کم و حدود ۹۰-۴۵ سانتی متر در نظر می گیرند، قطر لوله های پخش که در کف ترانشه نصب می شوند حدود ۱۰ سانتی متر و طول آن برای واحد های کوچک ۱۰۰ متر است. جنس لوله های پخش کننده فاضلاب معمولاٌ سفال می باشد.

شیب لوله ها اگر ۱۰۰ متر باشد ۳/. درصد و اگر ۳۰۰-۱۰۰ متر باشد، ۵/. درصد انتخاب می گردد.

حداقل فاصله بین دیواره دو ترانشه معمولاٌ یک متر انتخاب می گردد.

در دفع فاضلاب در صافی های شنی معمولاٌ دو ردیف لوله استفاده  می شودردیف بالا به قطر ۱۰ سانتی متر برای پخش فاضلاب در صافی و ردیف زیرین برای جمع آوری فاضلاب صاف شده تعبیه می گردد. مقدار فاضلابی که در هر متر مربع از صافی شنی در روز می تواند عبور کند ۴۵ لیتر است که معادل زمان جذب در حدود ۲۳ دقیقه می باشد. عمق بستر ماسه ۷۵ سانتی متر است.

در صورتیکه از چاه برای دفع پساب سپتیک تانک شود، مقدار فاضلاب جذب شده در هر متر مربع سطح دیواره چاه از رابطه زیر بدست می آید:

 Q =۱.۷۶/Ta + ۷.۵

Q : مقدار فاضلاب جذب شده بر حسب m3/m2.d

Ta : زمان جذب بر حسب دقیقه

در محاسبالت نفوذپذیری چاه سطح کف چاه را در نظر نمی گیرند، همچنین برای جلوگیری از آلودگی آبهای زیر زمینی لازم است کف چاه حداقل ۳-۱٫۵ متر بالاتر از سطح آب زیر زمینی باشد


برچسب ها: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

گروهها : مقالات تخصصی

دستور العمل نصب مخازن و سپتیک های پلی اتیلنی

Warning: Use of undefined constant has_post_thumbnail - assumed 'has_post_thumbnail' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/campkru1/domains/campkrupp.com/public_html/wp-content/themes/camp/archive.php on line 28

دستور العمل نصب مخازن و سپتیک های پلی اتیلنی

سپتیک ها و مخازن پلی اتیلنی فراهم شده توسط شرکت کمپ اتصال باید پس از بررسی وبدست آوردن اطلاعات  محل پروژه و با توجه به شرایط کار گذاری و حجم مخزن یا سپتیک  طراحی گردند. اهمیت این کار دراین است که داشتن اطلاعات کافی در مورد محل و شرایط دفن به طراح کمک میکند تا پروفیلی بهینه را برای پروژه مورد نظرطراحی و در نهایت از نظر مالی و جابجایی و حمل ، هزینه ها را تا حدود زیادی کاهش دهد.

تنوع پروفیل ها این امکان را به طراح میدهد تا برای شرایط سطحی و دفنی در پروژه های مختلف از پروفیل های مختلف وبهینه استفاده کند تا بار گذاری های مختلف روی مخزن و یا سپتیک را با درنظر گرفتن میزان حجم پر شده آن ها محاسبه و جواب لازمه را  دریافت کند.

شایان ذکر میباشد که این شرکت برای پروژه هایی که بر روی سطح کار میشوند از پروفیل های قدرتمند تری استفاده میکند تا پروژه هایی که در عمق کارمیشوند. دلیل اصلی این امر است که پروفیل های مورد استفاده درسطح باتوجه به پر شدن کامل مخزن باید به تنهایی قادر به تحمل وزن بسیار زیاد این سیالات باشند که در مقایسه با پروفیلهای که درپروژه های دفنی کارمیشوند و وزن سیال را تاحدود زیادی خاک های اطراف مخزن تحمل میکنند ، تفاوت وزن و قیمت بالایی را دارا هستند، بنا براین توصیه اکید شرکت برآن است تا حد ممکن پروژه ها رابه صورت دفنی انجام داد تا هم از نظر طراحی و هم از نظر اجرا دست شرکت بازتر باشد و بتواند دغدغه های مالی کارفرمایان را ارضا نماید.

انواع پرو فیل های مورد استفاده در سپتیک تانک ومخازن پلی اتیلنی ( افقی و عمودی ) :

  1. پروفیل vw و یا پروفیل تک جداره.(برای مخازن وسپتیک های افقی سطحی و دفنی توصیه نمی شوند.)
  2. پروفیلsm  و یا پروفیل ساندویچی .(برای مخازن و سپتیک های سطحی و دفنی توصیه میشوند که عمدتا دارای وزن بالایی هستند.)
  3. پروفیل های sk  که از این پروفیل ها اصولا برای لوله گذاری در اعماق استفاده میشود، زیرا دارای ring –stiffness-(مقاومت حلقوی)-بالا و در نتیجه قدرت تحمل بارگذاری در اعماق را داراهستند.)
  4. نحوه نصب مخازن و سپتیک های دفنی :
  5. آماده سازی محل پروژه برای دفن سپتیک ، که این کار شامل خاک برداری به طول و عمق حد اکثر یک متربیشتراز طول و قطر سپتیک.
  6. ایجاد فونداسیون بتنی برای زیر سپتیک که این کار به دلیل هم تراز شدن قسمت های مختلف سپتیک انجام میگردد.در غیر این صورت باید میزان آب زیر زمینی در محل پروژه بررسی شود و در صورت نبود آب زیر زمینی میتوان خاک کف گود براداری را تا تراکم حدودا ۹۰% کوبید و آماده کرد.شایان توجه است که در صورت انجام نشدن فونداسیون و یا کوبیدن کف ، امکان بالا آمدن یا پایین رفتن قسمت های مختلف مخزن به علت وجود آبهای زیر زمینی و در نهایت ایجاد لنگر خمشی و ترک خوردگی در جداره مخزن و یا شکستن اتصالات گردد.
  7. جایگذاری سپتیک بوسیله جراثقال دارای دکل بلند.
  8. انجام اتصالات و بررسی ورودی و خروجی ها و همچنین بررسی میزان ثقل صحیح ورودی و خروجی.
  9. خاکریزی و کوبیدن خاک اطراف سپتیک یا مخزن دفنی. باید توجه داشت که این کار به تقسیم صحیح بار گذاری به قسمت های مختلف سپتیک کمک میکند . نکته قابل توجه در این است که خاک یک دوم ابتدایی زیر سپتیک باید به دقت کوبیده شود و خاکریزی تا دفن کامل سپتیک ادامه پیداکند.
  10. بهره برداری.

نکته قابل توجه دراین است که سپتیک و یا مخزن دفنی را نباید قبل از دفن کامل آن پر از سیال کرد زیرا همانطور که اشاره گردید پروفیل های استفاده شده در پروژه های دفنی در مقایسه با پروژه های سطحی از توانایی کمتری برای تحمل بار داخلی بر خوردار هستند و در نتیجه امکان ترک خوردگی و نشت در محل های اتصالات وجود دارد

گروهها : مقالات تخصصی

مقایسه سپتیک بتنی با پلی اتیلنی

Warning: Use of undefined constant has_post_thumbnail - assumed 'has_post_thumbnail' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/campkru1/domains/campkrupp.com/public_html/wp-content/themes/camp/archive.php on line 28
سپتیک تانک بتنی

از جمله مزاياي محصولات تهیه شده توسط این شرکت مي‌توان به موارد ذيل اشاره كرد:

–         سيستمهاي پايپينگ ايمن و كارآ

–         سيستم جوش كارآ و ايمن (سيستم جوش اكسترودر دستي)

–         مقاومت خوردگي فوق‌العاده در برابر مواد خورنده ( شامل گازها و مايعات خورنده مانند H2S در پسآبهاي فاضلابي)

–         خواص فيزيكي – مكانيكي بسيار عالي

–         مقاومت بسيار كم در برابر جريان مايعات (سطح داخلي صاف)

–         وزن كم

–         مقاومت بيار خوب در برابر اشعه فرابنفش (U.V.)

–         هزينه‌هاي پائين نصب

–         هزينه‌هاي پائين نگهداري

–         طول عمر بالا (بيش از ۵۰ سال)

*از جمله ويژگيهاي منحصربفرد اين لوله‌ها (لوله های دوجداره کور تیوب ) استفاده از  نوع خاصي از پايدار كنندهاي در برابر اشعه فرابنفش (U.V. stabilizer) با رنگ خاكستري روشن است كه در عين كارآئي بالا در پايدار كردن لوله‌ها در برابر اشعه فرابنفش (U.V.)  باعث كاهش جذب اشعه فروسرخ (IR) نور خورشيد شده و حرارت كمتري را جذب مي‌نمايد، كه اين امر در كاربردهاي اين لوله به عنوان كانالهاي هواساز سيار حائز هميت است.

محصولات تهیه شده اين شركت را بر مبنای کاربردی ميتوان به صورت زير دسته ‌بندي كرد:

–         كاربردهاي فاضلابي

–         كاربردهاي دفع زباله(Landfill)

–         كاربردهاي آبي

–         كاربردهاي صنعتي

لذا با توجه به مزایای مطرح شده در بالا ، بسیاری از کشورهای پیشرفته سعی در استفاده هر چه بیشتر از این محصول در زمینه های مختلف من جمله سیستم آبرسانی و ذخیره آب در بخشهای مختلف هستند . پس پیرو این صحبت شرکت  تولید کننده با تکنولوژی پیشرفته خود و قابلیت تولید محصولات پلی اتیلنی مختلف ، سعی در ارائه محصولات هر چه بهتر و باکیفیت تر  نموده است که این منجر به پیشی گرفتن این شرکت از سایر رقبای خود شده است .

یکی از مهمترین شاخه های فعالیت شرکت تولید کننده بعد از تولید لولهای پلی اتیلنی (۳۵۰۰ – ۳۰۰ میلی متر ) ، تولید مخازن پلی اتیلنی در سایز ها و خصوصیات مختلف میباشد که کاربردهای فراوانی در صنعتهای مختلف دارد که از ان جمله میتوان به موارد ذیل اشاره نمود :

– مخازن نگهداری آب آشامیدنی

– مخازن نگهداری مواد سوختی(نفت، گازوئیل،بنزین،…)

– مخازن نگهداری مواد شیمیائی(اسید،باز،…)

– مخازن نگهداری انواع سیالات

– مخازن نگهداری انواع گرانول

مزایای مخازن پلی اتیلنی خود یکی از دلایل بسیار مهم در انتخاب این نو محصول میباشد که در ادامه به چند نمونه از مزایای این محصول میتوان اشاره نمود :

۱-قیمت مناسب:

قیمت مخازن پلی اتیلنی دو جداره در بسیاری از موارد قابل رقابت با انواع دیگر مخازن است. همچنین با در نظر گرفتن هزینه های حمل و نقل،نیروی انسانی،ماشین آلات مورد نیاز و نصب تجهیزات مربوطه و از همه مهمتر بحث زمان و سرعت عملیات نصب،استفاده از مخازن پلی اتیلنی بسیار مقرون به صرفه تر از سایر انواع مخازن پیش ساخته میباشد.

۲-مقاومت بالا در مقابل خوردگی:

مخازن پلی اتیلنی به علت داشتن خواص بسیار مطلوب ضد خوردگی بهترین گزینه برای نگهداری مواد خورنده نظیر اسید ها و ترکیبات فعال شیمیایی هستند.

۳- بهداشتی بودن:پلی اتیلن ماده ای است که که از لحاظ شیمیایی غیر فعال بوده و با مواد دیگر واکنش نشان نمی دهد.این خصوصیت باعث میشود برای نگهداری مواردی نظیر آب آشامیدنی که مسائل بهداشتی و زیست محیطی نظیر عدم تغییر بو و مزه و خصوصیات(با گذشت زمان) برای آنها بسیار مهم است،مخازن پلی اتیلنی بهترین گزینه می باشد.

۴- دوام  و عمر طولانی:

مخازن پلی اتیلنی به علت مقاومت مناسب در شرایط جوی مختلف و انعطاف پذیری از دوام بالایی برخوردار بوده و زمان کاربری مفید نسبتا طولانی دارند.خصوصا در مواردی که نیاز به مدفون نمودن تانک مورد نظر وجود دارد انعطاف پذیری پلی اتیلن مقاومت آن را در مقابل فشارها و نیروی های اعمالی بالا می برد.به علاوه،به علت خاصیت ضد خورندگی پلی اتیلن، تانکهای پلی اتیلنی در زمینهای مرطوب از دوام بسیار بالایی برخوردار هستند.

۵-بدون نشت:

تانکهای پلی اتیلنی به سبب امکان اتصال لبه ها و زوایا به صورت جوشی،به طوریکه اتصال جوش به قدرت و استحکام خود ماده پلی اتیلنی است،هیچگاه از محل اتصال دچار نشتی نمی شوند که این مساله مزیت دیگری است برای این مخازن جهت نگهداری مواد نفتی و شیمیایی که نشت آنها به محیط زیست و آلوده نمودن زمین از مهمترین دغدغه های حال حاضر مصرف کنندگان  می باشد.

۶- قابلیت تولید متنوع:

مخازن دو جداره پلی اتیلنی در ابعاد و اندازه های مختلف با خصوصیات متنوع قابل تولید هستند و البته این ظرفیتها همگی با توجه به درخواست مشتری می باشد.

۷- نصب آسان:

در مقایسه با سایر مخازن و تانکها،انواع پلی اتیلنی آنها از وزن بسیار کمتری برخوردار بوده و این مساله کاهش بسیار زیادی در هزینه های حمل و نقل،تجهیزات مورد نیاز برای نصب،نیروی انسانی مورد استفاده و … ایجاد می نماید.همچنین ساخت و توسعه سازه هاى زيرين و سطحى مخازن هم بطريق متداول و هم از طريق تكنولوژى جديد شركت امكان پذير است که این خود منجر به بالا رفتن سرعت نصب کلیه تجهیزات میشود .
۸- طول عمر مخازن:

این مخازن با مواد اولیه  ۸۰PE تولید میگردد و به صورت دو جداره بوده و مواد ضد اشعه خورشید نیز افزوده شده است و در شرایط درجه حرارت ۲۰ درجه سانتی گراد ۵۰  سال عمر دارند،با افزایش درجه حرارت طول عمر آنها کمتر خواهد شد.

۹-مقاومت در مقابل سرما و گرما:

این مخازن با توجه به اینکه از مواد پلی اتیلنی ساخته شده اند از ۶۰+ تا ۵۰-  درجه در بلند مدت قابلیت تحمل گرما و سرما را دارند و در مناطق کوهستانی بعلت دو جداره بودن مخزن و خاصیت عایق حرارتی پلی اتیلن،عملکرد این مخازن از دیگر مخازن شرایط بهتری رادارند.

۱۰- مقاومت در مقابل زلزله:

با توجه به قابلیت انعطاف پلی اتیلن،مخازن دو جداره پلی اتیلن،در سوانحی مانند زلزله بهتر عمل می نمایند و کمترین صدمه به آنها وارد می گردد.

۱۱- مقاومت در مقابل شوری و تلخی آب یا خاک:

به علت خاصیت مواد پلی اتیلن، نصب این مخازن در مناطقی که نزدیک به سواحل دریا میباشد و رطوبت یا آب دریا باعث خوردگی مخازن مدفون می شود، مخازن دو جداره پلی اتیلن تنها گزینه برتر در این مناطق می با شند.

گروهها : مقالات تخصصی

محصولات جدید